Riskfria spel, eller gratisspel som de ibland kan klassas som, är bets på odds som du antingen får helt gratis eller som du först får betala för. Om sistnämnda gäller får du pengarna tillbaka om du förlorar ditt bet.

Hur populärt är riskfria bets?

risk frittDet finns mängder av riskfria spel att ta del av flera gånger varje vecka. Ibland kan du till och med få ett riskfritt spel som en del av välkomstbonusen. Spelar du regelbundet så har du således många erbjudanden att kika närmare på. Särskilt i fokus är riskfria spel och gratisspel på SHL, Allsvenskan och Premier League, alltså inom hockey och fotboll.

Vi har aktivt valt att inte visa några riskfria spel eftersom det just nu finns ganska ont om dem. Vi tycker dessutom att det är mycket bättre att använda sig av betting bonusar som du helt enkelt får ut mer av. Det är ju bättre att få 1000 kr extra på en insättning som du kan använda till flera bets, i stället för ett enda riskfritt spel.

Tänk på! Att din bonus blir ett riskfritt spel, så om du förlorar så får du tillbaks dina pengar. Men om du vinner så måste du uppfylla en rad villkor för att kunna ta ut din vinst i rena pengar till ditt bankkonto.

Gratisspel och bets

Gratis bets är spel som du får placera med spelbolagets pengar. Vanligtvis ska du bara leta upp det eller de odds du vill spela på och sedan klicka i en ruta. Andra gånger får du en slant, till exempel 50 kr, rakt in på kontot. Då kan du dela upp ditt gratisspel på flera odds. För gratisspel finns nästan alltid omsättningskrav på eventuella vinster.

OBS! Ingenting är helt gratis! Samtliga bonusar är förenade med villkor och regler när det kommer till att spela online med pengar.

Spela riskfritt

Om du får ett erbjudande om att spela riskfritt gäller normalt följande:
1. Du placerar ett bet med egna pengar
2. Om ditt bet ”sitter” behåller du alla vinster precis som vanligt
3. Om du förlorar ditt vad får du insatsen för ditt bet tillbaka som en bonus (med omsättningskrav).

För alla betting erbjudanden om riskfria spel på odds finns några villkor att känna till. Det finns till exempel alltid en maxgräns för hur mycket du kan få tillbaka. Vad gäller omsättningskraven brukar de vara förhållandevis låga.